Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
To nie partner jest odpowiedzialny za budowanie twojej wartości – tego nie da się oprzeć na czyimś postrzeganiu. To twoja praca i warto zacząć od poukładania tego w swojej głowie, a dopiero potem budować zdrowy związek. Jeśli czujesz, że potrzebujesz wsparcia w tym procesie, zerknij tutaj: https://osrodek-centrum.pl/
– znajdziesz tam pomoc i informacje, które mogą ci w tym pomóc.
Może psychoterapia pomoże Ci odbudować pewność siebie? Osoby z niską samooceną często wybierają narcyzów i partnerów którzy gnębią ich psychicznie. Moja przyjaciółka wiele lat żyłą w takim związku. Potem facet ją rzucił a ona wybrała podobnego. Dopiero psychoterapia trwająca 2 lata przetarła jej oczy i zerwała z tym typem.
Mi np poczucie własnej wartości zleciało, bo szukam i nie mogę znaleźć pracy. Czasami każdy tak ma, że w jakimś momencie życia traci poczucie własnej wartości.
Tak, to poniekąd normalne, że kobieta poczucie wartości uzależnia od postrzegania przez mężczyznę, w którym jest zakochana. Da się natomiast nad tym pracować.
Może zacznij rozwijać swoje zainteresowania, bądź w czymś dobra. Oczywiście są specjalne grupy, które się tym zajmują z różnym skutkiem, ale nie ma to jak się samej zadba o swoje dobre samopoczucie. A partner tak bardzo źle cię postrzega?