Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację PWA na urządzeniu.
Uwaga: This feature may not be available in some browsers.
Hej, oczywiście zbilansowana, zdrowa dieta to podstawa. Natomiast każdy organizm jest inny. Jako dietetyk zawsze proszę podopiecznego o zrobienie badań, chociaż tych podstawowych. Na ich podstawie można dużo wywnioskować do tego oczywiście wywiad. Osobiście zjadam suplementy, dopasowane do potrzeb mojego organizmu z dużą wchłanialnością i popartymi ją badaniami ( to u mnie była podstawa).Uzywacie wogóle? Niektorzy mówią ze nic nie dają. Kolagen, vit c, rutinoskorbin czy jakies mieszanki? Co polecacie dla 30 latki?
poza zbilansowana dietą oczywi
Dziękuję za odpowiedź. A takie uniwersalne suplementy które nie zaszkodzą i można brać bez badań? Bo szczerze to chyba bardzo mało osób robi badania pod kątem dobrania witamin, chociaż rozumiem, że to jest sensowne.Hej, oczywiście zbilansowana, zdrowa dieta to podstawa. Natomiast każdy organizm jest inny. Jako dietetyk zawsze proszę podopiecznego o zrobienie badań, chociaż tych podstawowych. Na ich podstawie można dużo wywnioskować do tego oczywiście wywiad. Osobiście zjadam suplementy, dopasowane do potrzeb mojego organizmu z dużą wchłanialnością i popartymi ją badaniami ( to u mnie była podstawa).
Ja używam witaminy D z naturell 4000 do ssania, biorę 8000 jednostek dziennie, ale mój poziom witaminy D wynosi 16 jednostek. Polecam zrobić badania i nie brać niczego ot takUzywacie wogóle? Niektorzy mówią ze nic nie dają. Kolagen, vit c, rutinoskorbin czy jakies mieszanki? Co polecacie dla 30 latki?
poza zbilansowana dietą oczywiscie.
Dziękuję za odpowiedź. A takie uniwersalne suplementy które nie zaszkodzą i można brać bez badań? Bo szczerze to chyba bardzo mało osób robi badania pod kątem dobrania witamin, chociaż rozumiem, że to jest sensowne.
Świetnie, że znalazłaś odpowiednie dla siebie suplementacjeJa się suplementuje od lat ADEK ( D3,k2mk7,e i a) ale napewno nie 2 tys ..polecam posłuchać np dr.Czerniaka . Do tego cytrian magnezu , b50zmetylowana , co jakiś czas probiotyki , witamina c . Kupuję tylko naturalne i sprawdzone produkty na pewno nie apteczne bo tam jest sama chemia![]()
Jeśli mogę zapytać, co konkretnie na włosy?Biorę wit d. Teraz coś na włosy. Jak miałam anemia brałam żelazo i. A tak to nie łykam nic więcej bo ja nie lubię brać tyłu tabletek
Dr. Czerniak ma zarzuty prokuratorskie i zabrane prawo do bycia lekarzem przez izbę lekarskąJa się suplementuje od lat ADEK ( D3,k2mk7,e i a) ale napewno nie 2 tys ..polecam posłuchać np dr.Czerniaka . Do tego cytrian magnezu , b50zmetylowana , co jakiś czas probiotyki , witamina c . Kupuję tylko naturalne i sprawdzone produkty na pewno nie apteczne bo tam jest sama chemia![]()
Akurat słaby argument. Wystarczy spojrzeć na pandemię. O co w niej chodziło? Teraz każdy myślący człowiek wie. Ilu lekarzom zabrano uprawnienia do wykonywania zawodu bo odradzali szczepienie się tym g*wnem?Dr. Czerniak ma zarzuty prokuratorskie i zabrane prawo do bycia lekarzem przez izbę lekarską
Za oszustwa. Proszę poczytać na wirtualnej Polsce. Żarem z Doroszem który też ma ma zarzuty produkowali i rozprowadzali suplementy bez żadnej kontroli, w zakładzie pogr?ebowym i nieczynnej aptece .
Wirtualna Polska nie jest dla mnie żadnym źródłem informacji . A zarzuty i zabranie prawa wykonywania zawodu to inna kwestia. Ja wiedzy nie opieram nigdy na jednym źródle. Pani zapytała o suplementację więc napisałam co ja osobiście bioręDr. Czerniak ma zarzuty prokuratorskie i zabrane prawo do bycia lekarzem przez izbę lekarską
Za oszustwa. Proszę poczytać na wirtualnej Polsce. Żarem z Doroszem który też ma ma zarzuty produkowali i rozprowadzali suplementy bez żadnej kontroli, w zakładzie pogr?ebowym i nieczynnej aptece .