Zastanawiam się, czy warto brać projektanta wnętrz. Jedni mówią, że to zbędny wydatek, inni że bez tego można łatwo popełnić błędy. Jak to wygląda u Was?
Witam , nie chcę tutaj reklamowac mojego zawodu i jego przedstawicieli. Bo poza wieloma plusami jak to standardowo gdy idziesz do specjalisty by choćby zrobił Ci ładną fryzurę analogie są takie same. Sama też możesz się wszak uczesać, ale ...
Wiele kobiet , jak i mężczyzn ma super gust i doskonale wiedzą czego chca i są w stanie ogarnać wnętrze swojego mieszkania.
Ale oznacza to większy nakład pracy, czasu i nerwów. Nie jest to jednak niewykonalne.
Bardziej skupiłabym się na elementach technicznych takich jak rozmieszczenie wszytkich instalacji, odpowiedni układ funkcjonalny. W tym fachowiec podpowie i z racji doświadczenia ( jeżeli je ma a raczej szukałabym architekta z doświadczeniem) pomoze z trudnym i wymgającym wnętrzem.
Pokieruje gdzie dać jaką lampę, podpowie na jakiej wysokości blat, gdzie najlepiej podpiąć grzejnik elektryczny ,itd.
Choć tutaj jeżeli to nie piewsze Twoje wnętrze sama też będziesz wiedzieć co gdzie chcesz mieć.
Warto sobie wszystko rozplanować, pamietaj żę pośpiech to najgorszy doradca. LEpiej coś zrobić wolniej i przemyśleć i poprawić na etapie papierowym i planowania niż ryć ściany i przemalowywać po raz kolejny.
Sciągnij sobie
harmonogram budowy który wrzuciłam na forum, tam masz po kolei etapy co kiedy i jak.
ZAplanuj wszystko , wylicz i życzę miłej przyjemności w urządzania swojej przestrzeni.