W jaki sposób zregenerować włosy?

• Autor wątku Autor wątku Vavs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hej!
mam do was pytanie, a mianowicie czy jeśli chcę zregenerować włosy prostowane przez dłuższy czas, to jedyną opcją jest „odstawienie” prostownicy, czy można też coś innego zrobić, aby szybciej zobaczyć efekty?

Suszenie na szczotce, zachowana równowaga peh, używanie Serum silikonowego. Ja miałam tak z lokówka i ja po prostu z bólem serca wyrzuciłam. Czasem włosy nie ułożą się jak chce ale przypominam sobie ze nie jestem gwiazda filmowa która musi wyjść na czerwony dywan codziennie i nie muszę mieć idealnie ułożonych włosów. Jak mnie denerwują to po prostu je spinam i tyle
https://e-krajna.pl/pl/636_materia-...i-k18-regeneracja-wlosow-na-najwyzszym-p.html
Na stronie warto jest sobie jeszcze poczytać jak dobrać odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji włosów.

Ostatnia edycja:
Odstawienie prostownicy zdecydowanie pomoże, ale nie jest to jedyna opcja. Warto przede wszystkim zadbać o intensywną regenerację i ochronę termiczną. Polecam stosowanie:
– masek odbudowujących z keratyną
– olejków zabezpieczających końcówki
– termoochronnych sprayów przed stylizacją

Regularne pielęgnacja dopasowana do porowatości włosów znacznie przyspieszą regenerację.

Powrót