Hej, potrzebuję pomysłu na prezent lub formę zaktywizowania mojej mamy. Kiedyś dusza towarzystwa, obecnie sfrustrowana, pełna zawiści z pourywanymi relacjami i w nieszczęśliwym związku. Życie z alkoholikiem i niepowodzenie życiowe zrobiły swoje. Dodatkowo, jest mocno skoncentrowana na sobie i swojej krzywdzie. Mnie się ciężko z nią żyje, chociaż nie mieszkamy razem i mam swoją rodzinę. Postępująca degradacja społeczna mnie martwi, bo robi się taka dzika i czasem jakby nie potrafi się zachować? Zainteresowań oprócz netflixa i Facebooka nie ma.
Myślałam o jakimś kursie z obsługi komputera, ale widziałam, że w moim mieście dla seniorów były darmowe. Takie płatne to raczej specjalistyczne...
Czy przychodzi Wam do głowy, co bym mogła jej kupić na święta, żeby ją właśnie wypuścić do ludzi, żeby mogła nawiązać nowe znajomości? Do klubu seniora nie chce się zapisać, a na emeryturze ma bardzo dużo czasu...
Myślałam o jakimś kursie z obsługi komputera, ale widziałam, że w moim mieście dla seniorów były darmowe. Takie płatne to raczej specjalistyczne...
Czy przychodzi Wam do głowy, co bym mogła jej kupić na święta, żeby ją właśnie wypuścić do ludzi, żeby mogła nawiązać nowe znajomości? Do klubu seniora nie chce się zapisać, a na emeryturze ma bardzo dużo czasu...