Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Potrzebuję pomocy przy napisaniu pozwu o podwyższenie alimentów, gdzie adres ojca jest nieznany. Składałam już, ale nie podjęłam poszukiwań przez komornika, więc sprawa została umorzona. Chciałabym napisać z pomocą eksperta, żeby pozew był skuteczny. Pozdrawiam
Dzień dobry!
Bez poszukiwań komornika się nie obejdzie niestety. Jeśli i to nie przyniesie skutku to trzeba będzie wnosić o to, aby sąd ustanowił dla takiej osoby kuratora dla nieznanego z miejsca pobytu.
Zajmuję się sprawami o alimenty Serdecznie zapraszam do siebie na konsultację, aby na spokojnie mogła sobie Pani zdecydować czy działać z moją pomocą i ewentualnie w jakim zakresie.
A może od razu napisać, że adres nieznany i wnosi się o ustalenie kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu. Często sądy od razu ustalają kuratora.
W Kielcach raczej spotkałam się z praktyką, że adres (jakikolwiek, nawet ostatni znany) należy wskazać w piśmie inicjującym. Inaczej sąd nakazuje uzupełnić braki poprzez wskazanie adresu, bo musi nastąpić próba doręczenia.