Naturalne metody leczenia azs

Dziewczyny, powiedzcie szczerze – czy któraś z Was zrezygnowała całkowicie z leczenia u lekarzy i poszła w naturalne metody? Mój synek ma AZS, a ja mam dość – każdy dermatolog przepisuje tylko kolejne maści i sterydy, które nic nie rozwiązują. Mam wrażenie, że to tylko maskowanie problemu. Czy jest inna droga?

Masz absolutną rację – służba zdrowia w ogromnej części tylko pozoruje służenie zdrowiu. Leczenie objawów to ich codzienność, ale o prawdziwej przyczynie mało kto w ogóle wspomina. Steryd, lek, recepta – i do widzenia. Nic dziwnego, że coraz więcej osób ucieka od tego schematu.

Ja też mówię: uciekać jak najdalej, jeśli tylko czujesz, że kręcisz się w kółko. Szukaj dobrej zielarki, homeopaty, kogoś, kto spojrzy całościowo i naturalnie. Czasem to właśnie alternatywna medycyna daje dziecku ulgę tam, gdzie konwencjonalna zawodzi.
A w pielęgnacji – też stawiam na naturę. Jeśli jeszcze nie znasz, zajrzyj tutaj: https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ – produkty typowo pod AZS, bez chemii, łagodzące, a jednocześnie skuteczne.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, powiedzcie szczerze – czy któraś z Was zrezygnowała całkowicie z leczenia u lekarzy i poszła w naturalne metody? Mój synek ma AZS, a ja mam dość – każdy dermatolog przepisuje tylko kolejne maści i sterydy, które nic nie rozwiązują. Mam wrażenie, że to tylko maskowanie problemu. Czy jest inna droga?
Odezwij się do mnie może będę pomogła pomóc 🤗 Angelika Kowalczyk- Czechowska napisz do mnie na messenger 🤗

AZS to choroba układu pokarmowego. Jelita są osłabione - jest zła wchłanialność i co za tym idzie niedobory minerałów i brak właściwego mikrobiomu. Maści nie rozwiązują problemu, bo przyczyna nie jest w skórze tylko na skórze widzimy objaw. Chętnie pomogę.

Powrót