Mandat za parking

Hej mam pytanie moja mama wczoraj na Zagnańskiej dostała mandat za brak biletu ale auto jest zarejestrowane na mnie plus ja posiadam aplikacje tego parkingu i tam są moje dane oraz numer rejestracyjny pojazdu dodam tez ze parking nie jest monitorowany wiec nie mamy możliwość udwodnienia ze to nie ja parkowałam i co zrobić w takiej sytuacji pisać reklamacje czy odpuścić temat albo uiścić opłatę 150 zł

Chodzi o mandat, który Twoja mama dostała od miasta, tzn. o strefę płatnego parkowania? Z tego co się orientuję, musiałabyś wskazać, że w tym a w tym dniu inna osoba (a nie Ty) parkowała i nie uiściła opłaty. Wskazujesz jej dane tak, aby było możliwe skuteczne wyegzekwowanie od niej (czyli od Twojej mamy) należnych opłat.
Generalnie domniemywa się, że nieuiszczenie opłaty za parking obciąża właściciela pojazdu - czyli Ciebie.

Jednak w praktyce nie wiem jak zrobić takie zgłoszenie - czy lepiej iść do nich osobiście oczywiście z osobą, którą chce się "wydać jako winną"😉 a może przy okazji ktoś podpowie jak to załatwić, czy może lepiej napisać pismo, wskazać kto wtedy kierował autem, podać dane mamy no i ona zapłaci ;)

Powrót