Macie jakieś pomysły na prezent na parapetówkę?

Ja nie lubię kurzołapaczy – czyli pierdół do ustawiania. Wolę praktyczne rzeczy :) Fajnym pomysłem jest kupić wino i zestaw korkociągów albo wino i kieliszki – zawsze się przydadzą i od razu można wykorzystać.

Ja osobiście najbardziej ucieszyłabym się z karty podarunkowej do sklepu z wyposażeniem wnętrz – wtedy obdarowany kupuje to, co mu się naprawdę podoba. Minus jest tylko taki, że wiadomo, ile kosztował prezent :) Dlatego fajnie dorzucić coś praktycznego i eleganckiego – np. czajnik ceramiczny. To świetny dodatek do kuchni i prezent z duszą. Zerknij tutaj: https://andyceramika.pl/czajniki

Ostatnia edycja:
Jeżeli znasz gust wlaścicieli super sprawdzą się elementy typu pledy, piękne koce-
bardziej neutralna będzie porcelana lub ceramika- każdemu przyda się zestaw filiżanek lub ładna patera.
Rosliny to super pomysł na prezent - wybierz gatunek dekoracyjny i mało kłopotliwy w ozdobnej donicy.
No i opcja DIY - możesz zrobić naprzykład makramę .

Może coś praktycznego, a jednocześnie uniwersalnego i nietuzinkowego? Stojak na butelkę np. na alkohol, zrobiony w całości z podków na szczęście ;) Postać bejsbolisty lub kowboja, który pije ten trunek, żeby nie było nudno. Wyglądają super, polecam ;)

Z doświadczenia jako organizatorka przestrzeni mogę podzielić się z kilkoma spostrzeżeniami, które obserwuje u moich klientów np. podczas organizacji mieszkania po przeprowadzce:
- jeśli nie znasz gustu właścicieli i wystroju mieszkania lepiej unikać prezentów typu ozdoby, zastawa stołowa itp., bo wcześniej czy później niestety te prezenty zostaną schowane gdzieś na dnie szafy
- alkohol - coraz więcej osób jest abstynentami z wyboru i nie ma w domu alkoholu i kieliszków - jeśli nie masz pewności, co do tej kwestii lepiej wtedy unikać tego typu prezentów
- rośliny - jeśli wiesz, że właściciel mieszkania lubi roślinność - fajnym pomysłem może być np. zestaw do pielęgnacji kwiatów np. zestaw nawozów, ukorzeniaczy itp. (jest wiele pięknych zestawów na stronach dla kwiatomaniaków)
- dla osób, które wiesz, że lubią gotować można kupić zestaw przypraw, herbat, owoców liofilizowanych. Świetnym neutralnym pomysłem jest dobra jakościowo (nie z marketu!) oliwa z oliwek, lokalne miody, przetwory
- dla czytelników - idealnym prezentem będzie książka do nowej biblioteczki
- jeśli chcesz kupić coś dekoracyjnego, a dość neutralnego to dobrym pomysłem będzie dobrej jakości świeca sojowa, patyczki zapachowe, zestaw mydło plus krem do rąk itp.
- jeśli nie wiesz kompletnie, co kupić to najbezpieczniejszym pomysłem będzie bukiet świeżych kwiatów i karta podarunkowa do sklepu z wyposażeniem wnętrz

Podsumowując nie zawsze trafisz w gust właścicieli mieszkania, ale na pewno docenią oni Twój gest w postaci prezentu i będą o Tobie ciepło myśleć :)

Martyna jest specjalistą i to co pisze to najprawdziwsza prawda. Praktyczne prezenty są najlepsze jak zestaw dobrych herbat czy kaw albo przypraw. Ja zdecydowanie wolę takie niż coś co nie zawsze pasuje do mojego wnętrza. Dobre świece myślę, że także spokojnie każdy wykorzysta - ja uwielbiam :)

Powrót