Książka roku - podajcie swoje typy

Co w ciągu ostatnich 12 miesięcy przeczytałyście ciekawego? Tak tak wiem że czytanie niezbyt popularne, ale ja uwielbiam. Podajcie swoje książkowe hity.

Słucham sporo audiobooków głównie o tematyce sensacyjnej i na pewno nie są książki roku. Na przykład "Alicja Sinicka "Stażystka", Krystyna Mirek "Obca w świecie singli". Z książek przeczytałam: "Efekt morza" Katarzyny Bondy.

Cześć wszystkim,
Absolutnie najlepsza książka jaką udało mi się przeczytać, to "Gdzie śpiewają raki", którą napisała Delia Owens.
W 2023 roku najlepszą był "Słowik" Kristen Hannah.
Obie polecam! 😊

Wszystko od Guillaume Musso.
Ostatnio zaskoczył mnie Marcin Meller z książką "Czerwona ziemia", przeczytała się jednym tchem. Mały minus za wmieszanie polityki, poza tym dla mnie super.

"Chłopki", cały "Wiedźmin" wraz z opowiadaniami, "Na zachodzie bez zmian", całe "Igrzyska śmierci" i "TOPR. Żeby inni mogli przeżyć".

Od dziecka nie przepadałam za czytaniem książek 🫣
Zmieniło się to około 15-17 lat temu. Poznałam wówczas literaturę dotyczącą rozwoju osobistego. Ciekawiła mnie 🤔 ale czasem co za dużo to nie zdrowo 😉... i tak od 3-4 lat czytałam tylko to co musiałam 😀
W 1 styczna 2025 w postanowieniach noworocznych napisałam: PRZECZYTAŁAM 3 KSIĄŻKI (znaczy, że przez cały b.r.) a tu takie zaskoczenie ... mamy dziś 5 stycznia, a ja już mam za sobą 1 książkę i jestem w połowie drugiej 😀
Co będzie dalej...? Obym nie zaprzestała na tych zaplanowanych trzech 😂
Przygodę z tegoroczna książka zaczęłam od Agaty Christie 📖

Jedno co mogę napisać: zmiana czytanej tematyki literatury może zmienić znacznie podejście do czytania książek 📖🥰

Powrót