Kosmetyki przestają działać? Czy zle dobrana pielęgnacja?

Dziewczyny i Panie Kosmetolog, mam pytanie. Czy zdarza się, że skóra po 30. roku życia nagle przestaje dobrze reagować na kosmetyki, które wcześniej sprawdzały się latami? Od jakiegoś czasu wszystko mnie albo przesusza, albo zapycha i nie wiem, czy to kwestia wieku, hormonów czy źle dobranej pielęgnacji.

Może się tak zdarzyć w każdym wieku tak naprawdę. (kosmetyki dobieramy do aktualnego stanu skory). Może ostatnio cos się zmieniło, więcej stresu, mniej wody, zmiany hormonalne? Może bariera hydrolipidowa jest do odbudowania? Najlepiej byłoby przyjsc na konsultacje do gabinetu, wtedy kosmetolog dodatkowo oglada skórę i mozna powiedzieć cos wiecej :)

Stres i czekolada na pewno nie pomagają w dbaniu o skórę, ale myślę że u Pani główny czynnik bedzie jednak inny. Dobrze byloby rowniez zbadac ppziom hormonow ( TSH, Ft3, Ft4).
Gabinet jest w Kielcach na ul. Klonowej 55a/f. Konsultacja jest bezplatna i nie musi się Pani specjalnie przygotowywać. Jeśli ma Pani aktualne wyniki morfologii to można wziąć ze sobą, spisać nazwy leków, których Pani przyjmuje. Makijaż może Pani mieć, ale żeby obejrzec skórę bede musiała go zmyć :)
Zachęcam zawsze do konsultacji, bo wtedy możemy lepiej skupić sie na danej osobie.
Może Pani zarezerwować termin na booksy lub skontaktować się z gabinetem na instagramie lub fb. Podaje również numer telefonu: 535-371-538

Powrót