Jakie oleje na łuszczyce skóry głowy?

Czy oleje naprawdę pomagają przy łuszczycy skóry głowy? Jeśli tak, to jakie warto stosować? Szukam czegoś, co złagodzi łuszczenie i nawilży skórę – najlepiej w naturalnej formie.

Ja używam na zmianę dwóch delikatnych szamponów i dodaję do nich olejek z drzewa herbacianego i lawendy – kilka kropel wystarczy. Bardzo dobrze działa na skórę, łagodzi podrażnienia i ogranicza swędzenie. A po umyciu głowy, na noc, stosuję płyn z serii Psorisel – dobrze koi i ułatwia usuwanie łuski.488483446_1009002054052706_993481080573673677_n.jpg

Każdy delikatny szampon, do tego kilka kropli olejku herbacianego – to mój zestaw od miesięcy. Skóra głowy reaguje super, mniej się łuszczy, nie swędzi. Do pielęgnacji między myciami polecam też Psorisel – działa łagodnie, a przy regularnym stosowaniu widać różnicę.
Kupiłam go tutaj:

Ostatnia edycja:
U mnie zadziałał Mediderm – dostępny w aptece bez recepty. Ważne, żeby używać regularnie, bo efekt nie przychodzi od razu. Najbardziej pomogło mi połączenie olejowania z prostą pielęgnacją i lekką dietą. Trzeba po prostu próbować i obserwować skórę.

Powrót