Jak znaleźć pracę ?

Drogie dziewczyny doradźcie mi jak znaleźć pracę jako nauczyciel w szkole. Mieszkałam w Warszawie i tam w trakcie studiów pracowałam jako nauczyciel i nie miałam problemów, żeby znaleźć pracę. Przez ostatnie 4 lata zmieniałam placówki, gdyż w jednej po roku nie było dla mnie etatu, a w 2 innych była to praca na zastępstwo. Ostatnio niby fajnie, bo wakat, ale atmosfera okropna i tylko rok wytrzymałam. Byłam w wakacje na 5 rozmowach w sprawie pracy i nic z tego nie wyszło. Miałam w każdej z tych prac doświadczenie i wykształcenie.

Nie polecam pracy w szkole, trzeba być naprawdę zdeterminowanym i mieć skórę nosorożca. A jeśli jesteś naprawdę zdecydowana, to polecam zdobycie innych kwalifikacji nie związanych z zawodem. Każdy ma inne predyspozycje, więc raczej nie będę podpowiadać. Dodatkowe kwalifikacje pozwolą na funkcjonowanie w razie godziny W. W Kielcach nie ma zbyt wielkich możliwości i musisz uzbroić się w cierpliwość.

Pracowałaś w szkole publicznej czy prywatnej? Atmosfera jest ciężka w szkole bo po pierwsze rodzice są roszczeniowi i dzieciakom wolno wszystko a po drugie w szkole pracują głównie kobiety i to jest bardzo trudne żeby one umiały ze sobą wytrzymać. Pracowałam w szkole 3 lata i nigdy więcej. Gdzie znaleźć pracę? Dodawać ogłoszenia do skutku. Myślałaś nad przebranżowieniem się?

Pracowałaś w szkole publicznej czy prywatnej? Atmosfera jest ciężka w szkole bo po pierwsze rodzice są roszczeniowi i dzieciakom wolno wszystko a po drugie w szkole pracują głównie kobiety i to jest bardzo trudne żeby one umiały ze sobą wytrzymać. Pracowałam w szkole 3 lata i nigdy więcej. Gdzie znaleźć pracę? Dodawać ogłoszenia do skutku. Myślałaś nad przebranżowieniem się?
No, właśnie.

Ostatnia edycja:
Pracowałam raz na cześć etatu w prywatnej i w tym samym czasie w państwowej, a przez pozostałe lata tylko szkoły państwowe. Korzystam ze strony kuratorium Kielce. W ubiegłym tygodniu byłam na dwóch kolejnych rozmowach w sprawie pracy i nic. Nadal szukam
i wysyłam. Dzisiaj w specjalnym programie do redagowania cv napisałam je od nowa wg podpowiedzi doradczyni zawodowej, z którą wczoraj się spotkałam.

Powrót