Inwestowanie metody

Hej mam pytanie .. mam trochę pieniędzy do zainwestowania i zastanawiam się nad obliagacjami. Nie mam pojęcia o inwestowaniu ,nie znam się na tym,czuję się bezpieczniej jak te pieniądze są na koncie ale z drugiej strony inflacja.. Moze ktoś mi więcej napisać czy warto zainteresować się obligacjami? Jak to wygląda?

Jeśli nie masz pojęcia o inwestowaniu to polecam troszkę jednak wczytać się w temat. Może „Finansowa Forteca” Marcina Iwucia? Tak z grubsza to najbezpieczniejsze byłyby obligacje skarbowe czyli emitowane przez państwo polskie, a najlepiej te indeksowane inflacją. Żeby je zakupić należy mieć konto maklerskie w banku PKO BP.

Zapraszam Cię do kontaktu. Wszystkie możliwości w Polsce inwestycyjne podlegają regulacjom związanym wypełnieniem tzw ankiety MIfid i na jej podstawie można rozmawiać jakie produkty są adekwatne dla danej osoby. Jestem zwolennikiem, że najpierw trzeba poznać Twoje plany na przyszłość oraz Twoją wiedzę i doświadczenie, aby pokazać Ci jakie są możliwości i rozwiązania adekwatne dla Ciebie. Oczywiście obligacje są jedną z możliwości, ale niejedyną. Jeszcze raz zapraszam omówimy różne alternatywy. Jestem dostępna w oddziale PKO Banku Polskiego ul. Jagiellońska 60 b Kielce

Jeśli nie masz pojęcia o inwestowaniu to polecam troszkę jednak wczytać się w temat. Może „Finansowa Forteca” Marcina Iwucia? Tak z grubsza to najbezpieczniejsze byłyby obligacje skarbowe czyli emitowane przez państwo polskie, a najlepiej te indeksowane inflacją. Żeby je zakupić należy mieć konto maklerskie w banku PKO BP.
Nie trzeba mieć konta maklerskiego, wystarczy rachunek w PKO BP, piszę z własnego doświadczenia.

Jako pracownik tegoż banku spróbuję. Obligacje Skarbu Państwa są zapisywane/zdeponowane na rachunku rejestrowym w Biurze Maklerskim nie potrzebny jest rachunek inwestycyjny BM, chyba, że będziesz chciała kupować inne obligacje przez giełdę co również jest możliwe. Konto osobiste jest najbardziej wskazane do łatwiejszej obsługi.

Powrót