Czego unikać żeby nie było zmarszczek?

Cześć. Nie chcę zmarszczek. Moja mama ma bardzo pomarszczoną twarz w wieku lat 80 wygląda naprawdę fatalnie. Paliła papierosy - stąd pewnie smarszczki wokół ust. Dodatkowo mama używała całe życie tylko kremu nivea. Powiedzcie mi proszę co oprócz alkoholu, papierosów, złej diety i genów ma wpływ na pojawiające się zmarszczki. Co robić albo czego nie robić zeby zachowac jak najdłużej młody wygląd.

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że biorę kolagen, rozpuszczam go w wodzie i piję (wiem, że są też w tabletkach) i widzę ogromną poprawę na paznokciach i włosach. Paznokcie się nie łamią, rosną długie. Nigdy takich długich nie miałam. Włosy są mocniejsze i ładniejsze. Co do zmarszczek się nie wypowiem, bo z racji wieku mam niewielkie, ale na pewno nie narzekam na ich nadmiar.
I zgadzam się z koleżanką, która napisała, że powinno się unikać słońca i emocji. Ze słońcem jest o tyle łatwiej, że są kremy z filtrem, które są bardzo ważne!! Z emocjami jest gorzej, bo nie da się całkiem pozbawić mimiki. Ale słońce to fakt, to najgorszy wróg młodej skóry, więc filtr w kremie na dzień to konieczność.

Unikać alkoholu, papierosów, słońca, toksycznych ludzi. Okładać się kremami nawilżającymi lub natłuszczającymi, stosować właściwy demakijaż i masaże. Pomaga jeszcze prawidłowa postawa ciała.

Cześć. Nie chcę zmarszczek. Moja mama ma bardzo pomarszczoną twarz w wieku lat 80 wygląda naprawdę fatalnie. Paliła papierosy - stąd pewnie smarszczki wokół ust. Dodatkowo mama używała całe życie tylko kremu nivea. Powiedzcie mi proszę co oprócz alkoholu, papierosów, złej diety i genów ma wpływ na pojawiające się zmarszczki. Co robić albo czego nie robić zeby zachowac jak najdłużej młody wygląd.
Polecam Kobido lub chociaż automasaż :)

Powrót