Ćwiczenia dla leniwca

Cześć. Widziałam, że są tu panie trenerki więc mam pytanko. Jakie konkretne ćwiczenia polecacie dla leniwej osoby z lekką nadwagą? Chodzi mi o zestaw który można wykonywać w domu, który trochę ujędrni i wzmocni mięśnie brzucha, ramion i uda. Będęw wdzięczna za podanie takich ćwiczeń z ilością powtórzeń. Bardzo dziękuję

Nie jestem trenerką, ale z własnego doświadczenia polecam bieżnie, orbitrek i rowerek. Poziom intensywnosci dostosowujesz pod siebie, na początku ważne jest to, że w ogóle więcej się ruszasz. Możesz podczas ćwiczeń czytać książkę, słuchać muzyki czy nawet oglądać cos w telefonie lub tv. I nawet nie wiadomo kiedy człowiekowi zaczyna brakować tej aktywności i chce się nagle więcej 🤗
Albo zajęcia w grupie jesli bardziej Cię to motywuje. Zajęcia taneczne, spokojne...dużo możliwości.

Żeby wzmocnić i ujędrnić ciało najlepiej sprawdzi się trening siłowy/ oporowy. W domu możesz robić go z gumami (mini bandy, power bandy). W internecie jest wiele gotowych planów ćwiczeń, możesz sobie wygenerować również taki za pomocą chatu gpt. Jeśli potrzebujesz dodatkowej motywacji może spróbuj umówić się do trenera personalnego, który będzie wszystko kontrolował i przygotuje Ci indywidualny plan dobrany do Ciebie i Twojego celu. Żeby zgubić tkankę tłuszczową potrzebny jest deficyt kaloryczny, który wygenerujesz zwiększeniem cardio lub dietą

Powrót