Co naturalnego i bez recepty na uspokojenie?

Proszę o polecenie czegoś skutecznego. Melissa i inne ziołowe tabletki z apteki to pic na wodę fotomontaż. Potrzebne coś, co mnie zrelaksuje i wyciszy. Proszę o polecenia, mogą być też linki. Dziękuję z góry.

Polecam Tryptofan oraz Różanie Górski.
Tryptofan to niezbędny aminokwas, który odgrywa kluczową rolę w organizmie, zwłaszcza w układzie nerwowym. Jest prekursorem serotoniny (hormonu szczęścia) i melatoniny (regulującej sen), co wpływa na poprawę nastroju, ułatwia zasypianie i wspomaga regenerację podczas snu.
Różanie Górski działając jako adaptogen, wspomaga organizm w radzeniu sobie z napięciem i zmęczeniem, wspierając jednocześnie kondycję fizyczną i psychiczną.

Proszę o polecenie czegoś skutecznego. Melissa i inne ziołowe tabletki z apteki to pic na wodę fotomontaż. Potrzebne coś, co mnie zrelaksuje i wyciszy. Proszę o polecenia, mogą być też linki. Dziękuję z góry.
Herbatka z melisy świetnie działa ... na żołądek :)
Żeby była uspokajająca to musi być nalewka lub macerat olejowy.
Uspokajająco działają: passiflora, ashwaganda, bazylia azjatycka, witaminy b-50 complex - ale żeby poczuć wyciszenie układu nerwowego potrzebny jest czas - mniej więcej po 2-3 tygodniach odczuwa się efekt działania ziół (przy regularnym stosowaniu).
Chętnie pomogę ale troszkę mało dałaś informacji. Zadzwoń.

Odpowiednia suplementacja olejków CBD i CBG, pod opieką specjalisty (lekarza bądź terapeuty konopnego). Doskonale działa połączenie olejku CBD z ekstraktem z melisy lub CBD z ekstraktem z szyszek chmielu. Proszę nie mylić z herbatkami z melisy. Zioła, które kupujemy w sklepie nie będą działać tak dobrze jak ekstrakty, ponieważ są suszone przemysłowo w wysokich temperaturach i dodatkowo przechodzą higienizację, co skutecznie pozbawia je terpenów i innych składników aktywnych. Jesli będziesz zainteresowana to skontaktuj się ze mną.

Odpowiednia suplementacja olejków CBD i CBG, pod opieką specjalisty (lekarza bądź terapeuty konopnego). Doskonale działa połączenie olejku CBD z ekstraktem z melisy lub CBD z ekstraktem z szyszek chmielu. Proszę nie mylić z herbatkami z melisy. Zioła, które kupujemy w sklepie nie będą działać tak dobrze jak ekstrakty, ponieważ są suszone przemysłowo w wysokich temperaturach i dodatkowo przechodzą higienizację, co skutecznie pozbawia je terpenów i innych składników aktywnych. Jesli będziesz zainteresowana to skontaktuj się ze mną.
Czy takie olejki działają dopiero po jakimś czasie od zastosowania? Czy one działają od razu? Widziałam Pani stronę internetową i ciekawi mnie jeszcze jaka jest różnica w działaniu CBD i CBG?

CBD i CBG maja wiele wspólnego, jednak stosujemy je w innych "okolicznościach".
CDB działa bardziej na ciało, p.bólowo, rozluźnia mięśnie, ralaksuje, stąd uczucie odprężenia i dobrego samopoczucia.
CBG działa na skupienie, koncentrację, neuroprotekcje, neuroregeneracje, bóle menstruacyjne. Potocznie nazywane jest eliksirem młodości. Zalecane jest w pierwszej połowie dnia, dobrze działa w połączeniu z CBD.
CBD możemy stosować i na dzień i na noc.
Dlatego zawsze polecam skonsultować się ze specjalistą, żeby odpowiedni sprofilować suplementację aby uzyskać ja najlepsze efekty.
Jak każda terapia naturalna wymaga czasu i cierpliwości, co nie oznacza ze nie poczujemy działania natychmiastowego przy większej dawce, np. przed snem olejek łączony z ekstraktem z melisy.
Ale uwaga, kannabinoidy wchodzą w interakcje z lekami, więc tu trzeba uważać, żeby sobie nie zaszkodzić i skonsultować to. W razie bardziej szczegółowych pytań, proszę śmiało pisać.

CBD i CBG maja wiele wspólnego, jednak stosujemy je w innych "okolicznościach".
CDB działa bardziej na ciało, p.bólowo, rozluźnia mięśnie, ralaksuje, stąd uczucie odprężenia i dobrego samopoczucia.
CBG działa na skupienie, koncentrację, neuroprotekcje, neuroregeneracje, bóle menstruacyjne. Potocznie nazywane jest eliksirem młodości. Zalecane jest w pierwszej połowie dnia, dobrze działa w połączeniu z CBD.
CBD możemy stosować i na dzień i na noc.
Dlatego zawsze polecam skonsultować się ze specjalistą, żeby odpowiedni sprofilować suplementację aby uzyskać ja najlepsze efekty.
Jak każda terapia naturalna wymaga czasu i cierpliwości, co nie oznacza ze nie poczujemy działania natychmiastowego przy większej dawce, np. przed snem olejek łączony z ekstraktem z melisy.
Ale uwaga, kannabinoidy wchodzą w interakcje z lekami, więc tu trzeba uważać, żeby sobie nie zaszkodzić i skonsultować to. W razie bardziej szczegółowych pytań, proszę śmiało pisać.
Bardzo dziekuję za odpowiedz. Przepraszam, ze sie tak podpielam pod czyjs post. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy takie olejki i produkty mozna stosowac dlugotrwale i one nie uzalezniaja?

wręcz powinno się stosować, wtedy konopie najlepiej odpowiadają a my czujemy jak się pięknie organizm reguluje, wraca do homeostazy. Olejki nie uzależniają, ponieważ są wolne od psychoaktywnego THC. Nie zmieniają świadomość, percepcji i zdolności motorycznych. Olejki w PL występują jako suplementy diety i są całkowicie legalne. Klucz to dobry jakościowo produkt, proszę uważać na olejki za 49 zł w stężeniu 30%, bywają takie na rynku, ale to nie ma prawa zadziałać.

Ze swojego doświadczenia mogę polecić ashwagande plus herbatkę ziolowa "spokoj", która ma w składzie na pewno kozłek, rumianek, lawende, melise i wlasnie ashwagande. Jest dobra w smaku i mam wrażenie że serio mnie wycisza. Ja mam taką od zielarzpolski.

Powrót