Cześć, zapadła decyzja o rozwodzie. Mąż spakował najpotrzebniejsze osobiste rzeczy w 5 minut i wyszedł z domu. Podczas tego pakowania zaproponowałam, że może zabrać wszystkie ruchome rzeczy tj. dla przykładu meble z salonu, telewizor, a w zamian zostawi zmywarkę w zabudowie i meble w zabudowie. Odpowiedział, że podjedzie po te rzeczy busem. Od kilku dni przychodzi do mieszkania (mieszkanie jest moje) i zabiera kolejne rzeczy osobiste. Co mam zrobić jak dojdzie do momentu w którym przyjedzie po te umówione meble? Czy mam sporządzić jakiś dokument, w którym potwierdzi mi, że je zabrał, a w zamian do reszty nie będzie rościł żadnych praw? Druga sprawa auto, którym jeżdżę. Auto jest w umowie zakupu na mnie natomiast on za nie zapłacił. Powiedział, że wyceni je i mogę je od niego zakupić. Co w przypadku przekazywania mu za nie pieniędzy? Czy w tym momencie też powinnam stworzyć jakieś pismo mówiące o tym, że np zwracam mu kwotę za auto gdyż w dniu zakupu zapłacił za nie on? I ostatnie pytanie, czy mogę zażądać od niego zwrotu kluczy do mieszkania i kiedy? nie chcę aby mnie nachodził albo przebywał w mieszkaniu podczas mojej nieobecności. Pięknie dziękuję za odpowiedzi już teraz!