Witam. W miesiącu lutym 2026r. Złożyłam wniosek do sądu o podniesienie alimentów po prawie 7 latach od pierwszego wyroku. W ciągu miesiąca otrzymałam list z sądu z informacją że dostaliśmy mediatora. Kontakt z mediatorem udał mi się tylko raz. Później nastała cisza i mediacje się nie odbyły. Mamy początek sierpnia, po zalogowaniu się do akt przez stronę www wyświetliła mi się informacja że nie mam dostępu do akt sprawy.
Nie ukrywam że jestem zdruzgotana sytuacją jaka mnie spotkała. W wniosku prosiłam o zabezpieczenie na czas sprawy, obecnie dziecko ma 12 lat, zespół Aspergera i inne choroby, a otrzymuje 600 zł alimentów! Dodam jeszcze że wychowuję dziecko samotnie, ostani raz spotkanie z tatą odbyło się ponad rok temu. Cały ciężar wychowania i opieki nad dzieckiem spadły na mnie niemalże od samego początku.
Jest jakaś możliwość bym mogła przyspieszyć odbycie się procesu sądowego?
Nie ukrywam że jestem zdruzgotana sytuacją jaka mnie spotkała. W wniosku prosiłam o zabezpieczenie na czas sprawy, obecnie dziecko ma 12 lat, zespół Aspergera i inne choroby, a otrzymuje 600 zł alimentów! Dodam jeszcze że wychowuję dziecko samotnie, ostani raz spotkanie z tatą odbyło się ponad rok temu. Cały ciężar wychowania i opieki nad dzieckiem spadły na mnie niemalże od samego początku.
Jest jakaś możliwość bym mogła przyspieszyć odbycie się procesu sądowego?