Łazienka i białe płytki

• Autor wątku Autor wątku Eqqa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciekawa jestem czy ktokolwiek zdecydował się na płytki w kolorze białym do łazienki. Co o tym sądzicie?

Czy nie widać na nich bardzo brudu?

Z brudem jest różnie - bardziej widać, jak coś kapnie albo osadzi się kamień, ale jak regularnie przecierasz, to nie ma tragedii. Plus jest taki, że pasują praktycznie do wszystkiego – możesz dobrać kolorowe dodatki albo zostawić wszystko w tonacji bieli, jak lubisz minimalizm. Najlepiej wybierać płytki z delikatną fakturą albo połyskiem, bo są łatwiejsze w czyszczeniu. Zobacz sobie tutaj: https://www.tubadzin.pl

Aktualnie mają duży wybor różnych rodzajów białych płytek..

Ostatnia edycja:
Witam Cię,
białe płytki maja swoje plusy , jak i minusy.
Powiększą optycznie przestrzeń, pasują do większości stylizacji i są ponadczasowe.
Płytki w połysku dodatkowo odbijają światło przez co przestrzeń jest jeszcze bardziej rozjaśniona. Są też łatwiejsze do utrzymania w czystości według użytkowników. Ale nie stosujemy ich na podłogi ze względu na ich "śliskość".
ZA to mat jest bardziej naturalny, bardziej bezpieczny i przyczepny dla stopy.
Ja najczęściej urzywam tz lapatto który ma drobinki odbijajace swiatło , za to ma przyczepność.
Bardziej praktyczne są zawsze płytki białe z "maziajami" lub o strukturze kamienia naturalnego, betonu- one wybaczą więcej- ukryją kamień i mniej na nich widać zacieki.
Urzytkowłam przez 9 lat biała łazienke - idealnie gładka biała- i cóż sprzątanie było 2 do 3 razy dziennie- bo każdy paproszek widać i widać każdy włosek -zwłaszcza jak masz czarne zwierzątko.

Ciekawa jestem czy ktokolwiek zdecydował się na płytki w kolorze białym do łazienki. Co o tym sądzicie?

Czy nie widać na nich bardzo brudu?

Powrót