Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację PWA na urządzeniu.
Uwaga: This feature may not be available in some browsers.
Dzień dobry. Rozumiem, że jest Pani pod opieką lekarza i hormony są regulowane? W przypadku trądziku hormonalnego niekiedy pozostaję nam po prostu wyciszanie pojawiających się nowych zmian. Należy się rowniez zastanowić jaka jeszcze ( oprócz hormonow) może być przyczyna pojawiania się wyprysków ( dieta, niedobory, pielegnacja, styl zycia, stres itd.). Zazwyczaj jest to problem złożony z wielu czynników, a ich eliminacja lub poprawa pozwoli na polepszenie stanu skóry. Jeśli chodzi o pielęgnację to ważne jest zatem regularne oczyszczanie skory ( peelingi enzymatyczne), stosowanie nawilżających i niepodrazniajacych kosmetyków, odbudowywanie bariery hydrolipidowej oraz dokładne- dwuetapowe oczyszczanie skory. Jesli zalezy Pani na poleceniu konkretnego preparatu do stosowania miejscowo to np. Acnederm, masc ichtiolowa lub pasta cynkowa są warte uwagi. Proszę jednak pamiętać, że cala pielęgnacja Pani skóry powinna być odpowiednio dopasowana. Polecam również rozważyć wizyty u kosmetologia, aby wyciszac stany zapalne i niedoskonalosci ( np. oczyszczanie wodorowe w połączeniu z kwasami daje świetne efekty w przypadku trądziku hormonalnego- sprawdzilam to akurat na sobieCzasem wyskakują mi okropne wypryski, mam problemy hormonalne i pewnie dlatego, bo nastolatką byłam około 20 lat temu. Proszę o polecenie krem zelu preparatu który kupię bez recepty i będę mogła zastosować miejscowo na taką bombę. Dziękuję
Czasem wyskakują mi okropne wypryski, mam problemy hormonalne i pewnie dlatego, bo nastolatką byłam około 20 lat temu. Proszę o polecenie krem zelu preparatu który kupię bez recepty i będę mogła zastosować miejscowo na taką bombę. Dziękuję
Czasem wyskakują mi okropne wypryski, mam problemy hormonalne i pewnie dlatego, bo nastolatką byłam około 20 lat temu. Proszę o polecenie krem zelu preparatu który kupię bez recepty i będę mogła zastosować miejscowo na taką bombę. Dziękuję