Nie jestem w stanie się odchudzić

Witam pytanie ćwiczę 3/4 razy w tygodniu do tego 3/8 km dziennie chodzę zależy ile mam czasu ale nic po mnie nie widać brzuch całe ciało obolałe budowa gruszka około 90 kg.
Jem nie regularnie
Dużo stresu
Źle sypiam
Piję wodę
Słodycze lubię ale ograniczam do 1 wafelka dziennie
Choruję depresja i jelita bardzo ciężko
Co zmienić
Nie mam pieniędzy na dietetyka bo nie pracuje

Witam pytanie ćwiczę 3/4 razy w tygodniu do tego 3/8 km dziennie chodzę zależy ile mam czasu ale nic po mnie nie widać brzuch całe ciało obolałe budowa gruszka około 90 kg.
Jem nie regularnie
Dużo stresu
Źle sypiam
Piję wodę
Słodycze lubię ale ograniczam do 1 wafelka dziennie
Choruję depresja i jelita bardzo ciężko
Co zmienić
Nie mam pieniędzy na dietetyka bo nie pracuje
To, co opisujesz, pokazuje, że naprawdę się starasz, ale Twój organizm może być teraz mocno przeciążony, przez stres, nieregularne posiłki, zaburzenia snu i problemy z jelitami. W takim stanie ciało często “broni się” przed utratą wagi, nawet przy dużej aktywności.

Spróbuj skupić się najpierw na regeneracji i regularności: jedz 3-4 posiłki dziennie o stałych porach, zadbaj o sen i postaraj się choć raz dziennie znaleźć chwilę na wyciszenie.
Możesz zacząć od małych kroków, np. do każdego posiłku dodaj źródło białka (jajko, jogurt naturalny, twaróg, mięso, rośliny strączkowe) i porcję warzyw 🥦
Twoje ciało potrzebuje teraz równowagi, nie jeszcze większego wysiłku. Kiedy się trochę ustabilizujesz, efekty przyjdą, powoli, ale trwale 🤍
PS. Daj znać czy jesteś w leczeniu farmakologicznym i jakie masz dokładnie objawy jeśli chodzi o jelita.

Ogarnij jelita, mamy aktualnie masę badań, z których wynika, że stan jelit bardzo mocno odbija się na psychice i ma ogromny wpływ w depresji. Wpierw ogarnij jelita, głowę, później się bierz za diety.
Polecam też książkę Katarzyny Kucewicz-Waga z głowy-właśnie w celu ogarnięcia glowy trochę.
Ogólnie kochana sporo dobrych pomysłów i porad znajdziesz na tej stronie:
Poczytaj sobie.

Ostatnia edycja:
Powrót