Logistyka Porządku
Ekspert
Ile razy w Twojej głowie pojawiały się myśli:
„Gdybyśmy mieli dodatkowy pokój, byłoby łatwiej...”
„Brakuje nam miejsca, wszystko się nie mieści...”
„Chcielibyśmy się przeprowadzić, bo ten dom jest dla nas za mały, ale przy obecnych cenach nieruchomości to niemożliwe…”
A może problem wcale nie leży w metrach kwadratowych?
Na co dzień pracuję z kobietami, które żyją w domach czy mieszkaniach, które teoretycznie są za małe na ich potrzeby.
A jednak... kiedy wspólnie ogarniamy przestrzeń – nagle robi się miejsce. Na wszystko.
U jednej z moich klientek stworzyłyśmy przestrzeń do przechowywania licznej kolekcji butów (50 par!!)
Inna w domu jednorodzinnym zyskała biuro, bo wykorzystałyśmy przestrzeń w korytarzu, która była „składowiskiem wszystkiego”.
Jeszcze inna po naszej współpracy uznała, że jej mieszkanie jest wystarczające, tylko potrzebowała systemów i wsparcia w decyzjach.
Brak miejsca to często nie problem metrażu, tylko:
– zbyt wielu przedmiotów,
– braku funkcjonalnych stref,
– braku systemów organizacji,
– rzeczy „na kiedyś” i „na wszelki wypadek” tzw. ,,Przydasie”
– przedmiotów z przeszłości, które błędnie uznajemy za pamiątki
Czy Ty też czujesz, że Twoje mieszkanie Cię przytłacza?
Zamiast kupować większe mieszkanie lub frustrować się, że nie możesz sobie na nie pozwolić – może warto odzyskać przestrzeń, którą już masz?
Napisz w komentarzu, z czym się zmagasz, a ja podpowiem, od czego możesz zacząć.
A jeśli potrzebujesz wsparcia – jestem tu, żeby to przeprowadzić z Tobą (albo za Ciebie
).
W październiku mam jeszcze kilka wolnych terminów na lekcje samodzielnej organizacji online lub spotkania u Ciebie w domu.
Nie czekaj, aż przestrzeń zorganizuje się sama – zrób pierwszy krok i napisz do mnie.
Odwiedź też moją stronę internetową:
www.logistykaporzadku.pl
lub zaobserwuj mnie w SM:
FB:
www.facebook.com
IG:
www.instagram.com
Z pozdrowieniami
Martyna
Logistyka Porządku
A może problem wcale nie leży w metrach kwadratowych?
Na co dzień pracuję z kobietami, które żyją w domach czy mieszkaniach, które teoretycznie są za małe na ich potrzeby.
A jednak... kiedy wspólnie ogarniamy przestrzeń – nagle robi się miejsce. Na wszystko.
– zbyt wielu przedmiotów,
– braku funkcjonalnych stref,
– braku systemów organizacji,
– rzeczy „na kiedyś” i „na wszelki wypadek” tzw. ,,Przydasie”
– przedmiotów z przeszłości, które błędnie uznajemy za pamiątki
Czy Ty też czujesz, że Twoje mieszkanie Cię przytłacza?
Zamiast kupować większe mieszkanie lub frustrować się, że nie możesz sobie na nie pozwolić – może warto odzyskać przestrzeń, którą już masz?
A jeśli potrzebujesz wsparcia – jestem tu, żeby to przeprowadzić z Tobą (albo za Ciebie
Nie czekaj, aż przestrzeń zorganizuje się sama – zrób pierwszy krok i napisz do mnie.
Odwiedź też moją stronę internetową:
www.logistykaporzadku.pl
lub zaobserwuj mnie w SM:
FB:
Logistyka Porządku
Logistyka Porządku. 613 osób lubi to. Organizacja przestrzeni, decluttering, koordynacja przeprowadzek
Logowanie • Instagram
Witaj z powrotem na Instagramie. Zaloguj się, aby sprawdzić, co tworzą i udostępniają członkowie rodziny i znajomi na całym świecie oraz inni użytkownicy, którymi się interesujesz.
www.instagram.com
Z pozdrowieniami
Martyna
Logistyka Porządku