Jak wybrać projektanta wnętrz

Skup się na realizacjach, bo co Cię obchodzi czy ktoś ma OC czy nie ma ? Co to za wyznacznik ? Jak ktoś nie ma ubezpieczenia to odpowiada swoim majątkiem i tyle. Po drugie za co ma odpowiadać cywilnie architekt wnętrz? Że nie spodobała Ci się farba na ścianie, czy rozkład urządzeń w pomieszczeniu. To są rzeczy subiektywne i nawet nie bardzo wiedzę sens wykupu OC przez takiego architekta. Swoją pracą nie ma Ci czego zniszczyć, a że nie będzie Ci się podobało wykonanie, to trudno i nie wierzę, że jakiś sąd by orzekł winę architeka

Mogę dać od siebie również namiar na oryginalne meble do mieszkania:
Zerknij sobie na stronę :) Myślę, ze znajdziesz tam coś odpowiedniego dla siebie :)

Ostatnia edycja:
Ja tak z drugiej strony
1. Sprawdź zakres prac projektowych, co zawiera oferta- i dopytaj - bo niektórzy te same usługi inaczej nazywają lub na odwrót oferują okrojone wersje usługi np - sama wizualizacja wnętrza , ale bez układów funkcjonalnych, twoich wytycznych, uwzględnienia inwetaryzacji itd.
A na prawdę nie wiem po co się może przydać komuś np wizualizacja kuchni bez uwzględnienia np tego że chcesz zlew dwukomorowy i zmywarkę i lodówkę wolnostojącą , za to ktoś najczęściej -wizualizator stworzy Ci kuchnię ładną ale nie twoją, bez wymiarów, bez technikalów, itd.
2. Sprawdź ilość poprawek jakie możesz wprowadzić.
3. Sprawdź doświadczenie, wykształcenie, najlepiej popytaj wśród znajomych kto korzystał i czy może kogoś polecić.
4. Porównaj oferty , czyli zrób reaserch- jest ponad 100 architektów i projektantów w świętokrzyskim.
5.Obejrzyj realizacje, wizualizacje, i najważniejsze porozmawiaj z architektem
- bo jak nie ma chemii to projekt nie będzie płynął - a to praca twórcza i kreatywna.
Jak jest flow pomiędzy architektem a inwestorem to projekt jest od serca do serca.

i najważniejsze , udanej współpracy
pozdrawiam

Powrót