Dziewczyny jak dbacie o siebie w połogu?

Mamusie! Jak dbacie o siebie po ciąży i wiadomo połogu? Malujecie się siedząc w domu, robicie paznokcie, rzęsy itp? W domu stawiacie na wygodne ubrania czy chcecie ładnie wyglądać?

Wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdziesz. 8 lat temu spędziłam cały miesiąc w szpitalach. Jak wróciłam do domu byłam wykończona. Dziecko miało kolki, spało w nocy po 15 minut, ja odsypiałam do 9.00 mając je na piersi, tatuś wyjeżdżał w delegację, moja mama miała pretensje ze jak przychodzi o 8.30, żeby wziąć dziecko na spacer, to zasypiam i zła jestem, że z łóżka mnie wyciąga, dziecko miało specjalną dietę, ciągle się martwiłam czy dobrze wszystko robię. Nie miałam nikogo do pomocy takiej jakiej potrzebowałam. Musiałam rzucić pracę, nie miałam pieniędzy na to, żeby choć raz na dwa lata iść do fryzjera, bo wszystko co miałam na koncie wydawałam na syna, a tatuś uważał, że co zarobił to jego... Czułam się jak samotna matka i ani nie miałam czasu, ani pieniędzy, ani nawet sił na to, by wyjść do kosmetyczki...

Warto jest jednak pić chociażby zioła na ładną cerę https://loremvit.pl/ziola-na-cere/

Ostatnia edycja:
Powrót