Czy można pracować w swojej firmie w niedzielę?

Czy mając jednoosobową działalność mogę wykonywać usługi w niedziele? Chodzi konkretnie o usługi beauty. Czy można zapisywać klientki w niedziele i dni wolne i świadczyć usługi? Pomyślałam, że jest deficyt na takie usługi, dużo kobiet pracuje i chciałam sobie zmienić tydzień pracy i wolne zrobić w poniedziałek i wtorek. Czy mogę mieć z tego tytułu jakies problemy? Ktoś mnie może gdzieś zgłosić?

Czy mając jednoosobową działalność mogę wykonywać usługi w niedziele? Chodzi konkretnie o usługi beauty. Czy można zapisywać klientki w niedziele i dni wolne i świadczyć usługi? Pomyślałam, że jest deficyt na takie usługi, dużo kobiet pracuje i chciałam sobie zmienić tydzień pracy i wolne zrobić w poniedziałek i wtorek. Czy mogę mieć z tego tytułu jakies problemy? Ktoś mnie może gdzieś zgłosić?
A dlaczego nie? To Twoja sprawa kiedy i jak pracujesz ja tez mam działalność gosp.i tym się właśnie wyróżniam, że pracuję w godzinach po za "urzędowych "😉. Nie wiem jakby to było gdybym miala pracownika... ale póki jestem sama to ja ustalam zasady na jakich pracuję tak aby to było dla mnie i mojej rodziny również komfortowe. U mnie to się sprawdza, często pracuję późnymi porami, ale tzw. czerwone kartki w tym niedziele nie pracuję. Odpowiedź z życia wzięta bo ekpertem jako takim w tej dziedzinie to ja na pewno nie jedtem😅

To ty ustalasz kiedy chcesz pracować. Mając własną firmę, sama decydujesz czy pracujesz w niedzielę, czy nie. Z pewnością będzie duże zapotrzebowanie na takie usługi w niedzielę.

Powrót