Czy ktoś moze zdecydował się na białą kuchnię?

Biała kuchnia. Pytanie kto z Was zdecydował się na białą kuchnie? Mam male pomieszczenie bo tylko 10m2 i w projekcie białe meble, nie ukrywam, że obawiam się, że zaczną blaknąć I będą najtrudniejsze w utrzymaniu. Mam małe dziecko więc to obawiam się o ślady, które nie zejdą i będa bardzo widoczne. Z drugiej strony ciemna kuchnia w takim małym pomieszczeniu może bardzo przytłoczyć. Może macie jakieś inspiracje? Ps. Jest to kuchnia zamknięta

Ja bym zrobiła białą. Teściowa ma kuchnie białą i ogromny blus że łatwo dopasować inne meble, łatwa w utrzymaniu czystości i nie przytłacza tak jak ciemna. Nawet jak masz pełno naczyń i syf do okoła to nie robi wrazenia meliniarskiej dziury tak jak ciemna kuchnia

Mam białą z połyskiem kuchnię już 5 lat i prędkiego 5 latka, kolor nie zżókł (kuchnia od wschodu widna ale nie wystawiona na promienie słoneczne) czyszczę mikrofibrą i płynem do szyb brudzi się jak każdy mebel do tego czarne kafelki pomiędzy szafkami, które też jest są wybitnie brudne, mam już nawyk, że jak uciapię to wycieram może dlatego.

Jeśil jednak obawiasz się białych szafek, polecam po prostu białe płytki na ścianie:

https://www.tubadzin.pl/bialy

Sporo fajnych wzorów znajdziesz na stronie Tubądzin :)

Ostatnia edycja:
Powrót