Czy byłaś kiedyś u fizjoterapeuty uroginekologicznego ?

Fizjotrener Maria Sosnowska

Babska Firma
Ekspert
Cześć dziewczyny !
Chciałabym dowiedzieć się od Was czy byłyście kiedyś u fizjoterapeuty uroginekologicznego na takiej konsultacji i sprawdzeniu ?
Dajcie znać :)
Pozdrawiam Was,
Fizjotrener
Maria Sosnowska

Hej. Nie byłam igdy i kojarzy mi się z nietrzymaniem moczu tylko. Jak wygląda takie badanie? Bo tu tez sobie wyobrażam ze bedzie jak u ginekologa 🫤 Z chęcią się dowiem, dla mnie temat nowy.

Hej. Nie byłam igdy i kojarzy mi się z nietrzymaniem moczu tylko. Jak wygląda takie badanie? Bo tu tez sobie wyobrażam ze bedzie jak u ginekologa 🫤 Z chęcią się dowiem, dla mnie temat nowy.
Hej. W zależności od tego z jakim problem przychodzi kobieta tak wyglądają wszelakiego rodzaju testy i diagnostyka, palpacyjna, testowa i oczywiście obszerny wywiad, tak żeby działać holistycznie i pomóc jak najlepiej :)

Dzięki za odpowiedz :) Czyli np jak przychodzę z nietrzymaniem moczu to mam się szykowac na badanie takie jak u ginekologa?
Najlepiej wziąć ze sobą komplet badań jakie Pani posiada, zapisać sobie wszystkie pytania, bo często one umykają na wizycie, jeśli chodzi o nietrzymanie moczu konieczne jest sprawdzenie mięśni dna miednicy, co wiąże się z badaniem palpacyjnym ginekologicznym ale zaręczam że jest to badanie bezbolesne :)

Najlepiej wziąć ze sobą komplet badań jakie Pani posiada, zapisać sobie wszystkie pytania, bo często one umykają na wizycie, jeśli chodzi o nietrzymanie moczu konieczne jest sprawdzenie mięśni dna miednicy, co wiąże się z badaniem palpacyjnym ginekologicznym ale zaręczam że jest to badanie bezbolesne :)
To ja spytam może bezpośrednio. Trzeba zdjąć u takiego fizjotrenera majtki? 🤔

Powrót