Alimenty płacenie niepełnych kwot

Byly od 3 lat nie placi calości alimentów. Smieje mi się w twarz, wszystko jest na jego nową żonę on na piepierze nie ma nic a w intwrnwcie co chwila na wakacjach widzę go z nową panią. Zasądzone mam 800 zł, wpłaca mi 500-600 zł. Jak mu zwracam uwagę mówi, że nie ma więcej. Co mogę z tym zrobić? Z góry dziękuję za radę.

Część!
Jak najszybciej udaj się do najbliższego komornika, aby wszczął egzekucję. Taka sytuacja nie może mieć miejsca.
Weź wyrok alimentacyjny z klauzulą wykonalności, udaj się do komornika, na miejscu wypełnij stosownej wniosek - komornik na pewno pomoże, bo każdy ma też jakieś swoje druki.

Pytanie dodatkowe - czy były mąż/partner mieszka na terenie Kielc? Czy jest to inne miasto? Jeśli inne miasto (a dokładniej inna apelacja niż okręg kielecki) to należy się udać do komornika właściwego według miejsca zamieszkania byłego.

Jeżeli mieszkanie ma w Kielcach to koniecznie do komornika Kieleckiego z uwagi na właściwość miejscową położenia nieruchomości. Egzekucja jak najszersza ze wszystkich możliwych składników i poszukiwanie majątku po nazwisku, PESELU oraz adresach wszelkich znanych.

Wszelką korespondencję z komornikami można jak najbardziej prowadzić pocztą, nie trzeba osobiście.

Jeżeli mieszkanie ma w Kielcach to koniecznie do komornika Kieleckiego z uwagi na właściwość miejscową położenia nieruchomości. Egzekucja jak najszersza ze wszystkich możliwych składników i poszukiwanie majątku po nazwisku, PESELU oraz adresach wszelkich znanych.

Wszelką korespondencję z komornikami można jak najbardziej prowadzić pocztą, nie trzeba osobiście.
Bardzo dziękuję Pani Mecenasko 😘

Powrót