Co na łuszczycę skóry głowy

Hej
🥰

Dziewczyny co możecie polecić mi na łuszczycę ? Macie jakieś sprawdzone sposoby ? Jestem pod stała kontrolą dermatologa i przyjmuje sterydy , lecz na dłuższą metę jest uciążliwe przy codziennym trybie życia ponieważ jest to płyn podawany na skórę głowy , po którym niestety włosy są tłuste , interesują mnie jakieś fajne sprawdzone szampony lub wcierki i inne takie bajerki
😍

Dodam , że moja ulubiona to banan i jogourt naturalny rewelacja ! Aczkolwiek chce uzyskać więcej wiedzy od Was !

Refleksologia jest doskonałym uzupełnieniem tradycyjnych metod leczenia, wspierając zdrowie w naturalny sposób. Nie zastąpi leczenia dermatologicznego, ale może być świetnym wsparciem w łagodzeniu objawów i poprawie samopoczucia. Jeśli chcesz sprawdzić, jak może pomóc Twojej skórze, zapraszam na sesję!

Boże, moja przygoda z łuszczyca zaczęła sie tak dawno ze chyba wszystkiego próbowałam. Wymienię te które były w moim przypadku najbardziej skuteczne i w efekcie pozbyłam sie tego świństwa, a teraz myje tylko włosy szponem zawierający olej konopny i jak narazie problem nie nawraca. Najpierw był szampon Mediderm, ktory mi podszedł, teraz jest szampon Psorisel (daję zdjęcie poniżęj), do dostania z tego co wiem to tylko w aptece https://www.apteka-melissa.pl/produ...-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml,76726.html . Nizoral mi nie podszedł na przykład. Nakładała na skórę głowy w stanach krytycznych squamax, salicylol mi w ogóle nie pomogał. Na początku był belosalic i flucinar i pare innych których już nie pamietam. Ten pierwszy nie dawał popraw. Skończyło sie na salbetanie, daivobet, flucinar, squamax i szampon psorisel.

Ostatnia edycja:
Na czerwone plamy polecam aloes 🙂 Z szamponów to Psorisel jest spoko, jeśli mu "pomagasz". W sensie, że stosujesz regularnie i dodatkowo kupisz sobie wcierkę z serii. Co do kremu polecam multiderm. Fajne są szapony z dziegciem (np. polytar). I na bazie soli morskiej (na przykład z Ziaji). I złuszczajace skalp, na przykład z Oriflame HairX flaky scalp. Ale tak naprawdę szukam ciągle cudownych leków. Póki co, to mi pomaga 😁

Powrót