Mam bardzo suche pięty co pomoże?

Hejo, Mam bardzo suche pięty, bez codziennego smarowania jest dramat. Wizyta u kosmetyczki nie pomaga po problem powraca.. chciałabym mieć gładkie stopy a mam brzydkie szorstkie,suche… Polecacie jakąś maść ? Jakieś sposoby domowe ?
PS. Byłam u trzech Potologów i brak pomocy z Ich strony

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :) jako podolog czuję się "wywołana do tablicy" . Przykro mi , że masz niezbyt miłe doświadczenie aż z trzema podologami. Generalnie byłam uczona i myślę, że spore grono podologów podobnie takiego holistycznego podejścia do klienta/pacjenta i powinno się z osobą która Nas odwiedza przeprowadzić wywiad, który w znacznej mierze mógłby znaleźć przyczynę takiego stanu pięt. Lista przyczyn jest baaaardzo długa , natomiast my kobiety i generalnie z racji naszego położenia geograficznego mamy tego typu problemy chociażby w związku z niedoczynnością tarczycy. Musiałabym wypytać o takie zdrowotne tematy, o pielęgnację codzienną o rodzaj aktualnie stosownego kremu (nie może to być krem do rąk czy Nivea - a są takie przypadki) , Pani powyżej zwróciła uwagę i słusznie na zawartość mocznika w kremie i na używanie tarki i pumeksów... Też ma to ogromne znaczenie :) plus to ile wody pijemy i jak wygląda u Nas podaż Omega 3 :) z pustego to i Salomon nie naleje jak to mówią :) także nie mogę polecić cudownego kremu , ale zastanowić się właśnie nad powyższymi plus też jak Pani myje stopy, w czym :) może jakieś sole nawilżające? Może mydełko dermatologiczne z Podopharm ....to tak mając na myśli codzienną pielęgnację mogę polecić :) pozdrawiam serdecznie Galera Arletta

Hejo, Mam bardzo suche pięty, bez codziennego smarowania jest dramat. Wizyta u kosmetyczki nie pomaga po problem powraca.. chciałabym mieć gładkie stopy a mam brzydkie szorstkie,suche… Polecacie jakąś maść ? Jakieś sposoby domowe ?
PS. Byłam u trzech Potologów i brak pomocy z Ich s
PS. Byłam u trzech Potologów i brak pomocy z Ich strony
Zdecydowanie brak jest witamin i minerałów w organizmie, zatem suplementacja jest konieczna aby problem zniknął na zawsze
Jednak...
Na szybko stary sprawdzony sposób, choć dla niektórych może kontrowersyjny 😁
ale za to darmowy...
Trzeba wykorzystać własny mocz. Nasiusiać do miski i moczyć w tym pięty ok 20 minut. Przez kilka dni z rzędu. Po moczeniu umyć i smarować czymś bardzo tłustym np masłem, smalcem. Można przykładać plaster słoninki i założyć skarpetki.
100% skuteczności

Powrót