Co jest dla was najtrudniejsze w codzienności ?

Cześć dziewczyny .
Każda z nas napotyka w swoim życiu różne trudności również te matczyne . Co wam najbardziej doskwiera na codzień ? Brak czasu , odpoczynku , zrozumienia , wsparcia , rozmowy , szczerych relacji , problemy z dostaniem się do lekarza , łączenie pracy z opieką bo nie ma wam kto pomóc ?

Mnie osobiście denerwuje problem z edukacją tzn podejściem nauczycieli do dzieci z różnymi trudnościami , dostanie się do lekarza dramat. Zazdrość , rywalizacja między ludźmi zamiast wsparcia , szacunku i zrozumienia.

Nie lubię w Kielcach zazdrości i narzekania na wszystko. W naszym mieście mam wrażenie, że szuka się zawsze negatywów i na nich koncentruje. Ludzie szukają pracy ale nie są w stanie się dostosować, są roszczeniowi i mają wielkie wymagania wobec innych. A przydałoby się wymagać najpierw od siebie.
Tak coś w tym jest . Ludzie faktycznie są tak wewnętrznie nieszczęśliwi , że nie dostrzegają w niczym pozytywów 😔

Najtrudniejsze w codzienności są chodniki, którymi nie można przejść bez omijania zaparkowanych na nich samochodów, zwłaszcza teraz w zimie. Rozumiem, że brakuje miejsc parkingowych, ale to i tak nie zmienia faktu. Wyobrażam sobie jak ktoś porusza się o kulach albo w ogóle słabo się porusza , musi lawirować między autami, przy tym nie poślizgnąć się na osolonym śniegu czy lodzie.

Najtrudniejsze w codzienności są chodniki, którymi nie można przejść bez omijania zaparkowanych na nich samochodów, zwłaszcza teraz w zimie. Rozumiem, że brakuje miejsc parkingowych, ale to i tak nie zmienia faktu. Wyobrażam sobie jak ktoś porusza się o kulach albo w ogóle słabo się porusza , musi lawirować między autami, przy tym nie poślizgnąć się na osolonym śniegu czy lodzie.
Zgadza się . Sama jestem kierowcą i rozumiem wszystko ale idąc pieszo teraz to jest jakiś kosmos 🙈

Mnie tu najbardziej denerwuje postawa ludzi, że wszystko im się należy. Każdy tu chce za darmo i nie doceniają pracy innych ludzi za to przeceniają bardzo swoją. Poza tym nie lubię tego, że dostęp do specjalistów jest w tym mieście żaden. Taka dziura trochę i jak człowiek czegoś więcej oczekuje to musi jechać do Krakowa. Na szczęście jest w miarę blisko.

Powrót