Reklama strony internetowej

Szukam dobrej rady, jak zacząć reklamować stronę internetową na FB, Instagram itd. Nie znam się na nagrywaniu rolek, także to na razie sobie odpuszczę ;) Oczywiście na razie myślę o reklamie własnymi siłami i za darmo. Zastanawiam się jak zyskać popularność na FB.

Hejeczka.
Dam ci kilka rad, jako osoba prowadząca SM od kilku lat. Podkreślam, że nie szukam klientów więc to nie jest reklama :)

Na FB i IG można się sporo ugrać bez budżetu, tylko trzeba robić to systematycznie i nie “na ślepo”. Fanpage sam z siebie tro nie daje prawie nic. Teraz liczy się: grupy, komentarze, interakcje i treść. Nie wrzucaj tylko: “wejdź na moją stronę” ani typowej reklamy, bo to nie działa.
Sprawdzają się:

👉poradniki
👉ciekawostki z Twojej branży
👉“tip dnia”
👉opinie
👉pytania do ludzi

Fanpage traktuj jako wizytówkę, nie główne źródło ruchu. Lepszy jest profil osobisty bo algorytm bardziej promuje ludzi niż strony. Na insta najlepiej nagrywać rolki. Jak nie chcesz rolek to wrzucaj: slajdy z tekstem, proste grafiki, cytaty porady. Najlepiej algorytm przyjmuje zdjęcia wrzucane prosto z aparatu które robisz sama. Grafiki z canvy i inne powtarzalne obrazy tez łapie gorzej.
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sprawę. Jakby co, pisz, może w czymś jeszcze ci pomogę.

Powrót