Smartwatch dla babci

Hej, chciałabym sprezentować babci opaskę sportową lub zegarek, podoba jej się mój mi band 4, ale ma niestety za mały ekran i fonty, by babcia mogła z niego swobodnie korzystać
😕

• Najważniejszy będzie licznik kroków.
    • Fajnie, jeśli będzie możliwość ustawienia dużego rozmiaru fontu, by pani w wieku 75 lat zdołała odczytać kroki i godzinę.
    • Pulsoksymetr jest już chyba i tak w każdej opasce, ale nie wiem, jak w zegarku (uprzedzając: babcia wie, że wyniki mogą być nieco przekłamane, będą jej służyć raczej jako ciekawostki).
    • Fajnie też, jeśli zegarek będzie informować o połączeniach telefonicznych.
    • Pozostałe funkcje, jak smsy czy pogoda, już nie będą istotne.
    • Mile widziane urządzenie, które będzie można parować z różnymi telefonami, bez zamykania się na jedną markę (obecnie jest mega stary Huawei, więc niebawem zastąpi go jakieś Redmi lub Samsung).
    • Budżet: 100-200 zł (w razie potrzeby można go nieco przekroczyć).

Trochę ponad budżet, ale polecam redmi watch 4. Połączony z Vivo. Można z niego odbierać połączenia i rozmawiać. Bateria trzyma bardzo dobrze, jest cały czas podłączony do telefonu i trzyma ponad 2 tygodnie. Można też odczytywać powiadomienia z telefonu. Ma również wiele tarcz do wyboru, myślę że coś dla babci by się znalazło

Powrót