Witam, proszę o podpowiedź w jakiej aplikacji lub programie prowadzić samodzielnie księgowość JDG- KPIR? Mam trochę wiedzy w tym zakresie, ale czysto teoretycznej. Jest infact, wfirma i wiele innych, ale może ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację PWA na urządzeniu.
Uwaga: This feature may not be available in some browsers.
DziękujęA chodzi Ci o bezpłatne czy płatne? Z bezpłatnych Taxomatic (ma darmowy plan KPiR: „0 zł – do 5 dokumentów” miesięcznie dla KPiR. taxomatic.pl. Jeśli masz mało dokumentów w miesiącu, to może być wystarczające. Jest jeszcze mOrganizer Finansów (mBank) darmowy program do „prostej księgowości / finansów” dla klientów mBanku prowadzących działalność. PIT.pl.
Tak, wiem że musi być kompatybilny z KSEF. Dziękuję za i formacjęJa Ci niestety nie polecę aplikacji do samodzielnego prowadzenia KPiR, bo pracuje na systemie dla biur rachunkowych. To co mogę Ci doradzić to znajdź program, który będzie kompatybilny z KSeF, bo od 01.02.2025 każdy wchodzi do "systemu".
Może ktoś inny coś Ci poleci.
Bardzo dziękujęHej, ja Ci polecam wFirmę, mogę Ci powiedzieć, jak i co działa, bo od kilkunastu lat sama na niej prowadzę KPiR moją i męża. Nie jest darmowa, ale dość tania. Jest bardzo intuicyjna, zawsze na czas ma aktualizacje spowodowane zmianą przepisów, nigdy się nie zawiodłam, polecam
Podaję link https://wfirma.pl/?pp=5beiabeg![]()
Dziękuję bardzoA najlepsze jest to, że wfirma działa w chmurze, więc nawet jak padnie Ci komputer, nie stracisz danych. Program sam policzy za CIebie podatki i Zusy. Programy z banków z regóły służą tylko do wystawiania faktur, chyba, że się mylę i się rozwinęły. W wfirmie masz wszystko: księgowość, magazyn, kadry, zusy i pewnie wiele rzeczy, z których jeszcze nie korzystałam