Co pomaga przy problemach ze skórą?

U mnie największą różnicę zrobiła suplementacja omega-3, ale oczywiście nie tylko to – ważna jest też codzienna pielęgnacja i odpowiednio dobrane produkty do skóry. Fajnie działa połączenie obu podejść, bo od środka wspierasz organizm, a z zewnątrz łagodzisz podrażnienia. Jeśli szukasz czegoś do pielęgnacji przy AZS, zerknij tutaj: https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/

Ostatnia edycja:
Mój syn miał ogromne stany zapalne w okresie dojrzewania. Szczerze, wyglądało to strasznie. Kilku dermatologów próbowało mu pomóc, nawet leżał w szpitalu pod okiem jakiejś profesor i nic nie pomagało. Aż trafiłam na rewelacyjnego dermatologa w Kielcach, wszystkim go polecam: dr Rostalski na Starodomaszowskiej. Ostatecznie okazało się, że ta profesor dawała dobry lek, ale w zbyt małej dawce na tai ogromny stan zapalny. Po jego leczeniu, wszystko ustąpiło i już się nie powtórzyło.

Przy problemach ze skora pierwsze na co trzeba zwrócić uwagę to jelita. Być może są niedobory czegos w organizmie, albo czegoś jest za dużo...jelita, dieta i badania krwi to podstawa. Później odpowiednia suplementacja i dieta, a następnie zabiegi pielęgnacyjne. Często jest tak, że w gabinecie walczymy z niedoskonałościami, a organizm nadal je wytwarza z jakiegoś powodu.

Powrót