Zdjęcia kwiatów a promocja marki

Hej wszystkim, chciałabym użyć zdjęć kwiatów w materiałach marki, zależy mi na naturalnym, kobiecym klimacie… ale zastanawiam się, czy to ma sens marketingowy, czy to tylko mi się wydaje?

Moim zdaniem zdjęcia kwiatów potrafią zbudować przyjemny i delikatny klimat, który często sprawdza się w branżach wellness, beauty, ekologii czy lifestyle. Dobrze dobrane ujęcie – makro, pastelowe barwy, miękkie światło – może wprowadzić spokój i naturalność, a to często przekłada się na emocjonalną pozytywną reakcję odbiorcy. Wiem, że dla niektórych to zbyt subtelne, ale właśnie takie detale budują przyjazne wrażenie i kojarzą się z jakością. Oczywiście jakość techniczna zdjęcia też ma znaczenie – ostrość, kompozycja, balans światła. I jeśli chcemy użyć ich w kampanii lub jako element identyfikacji wizualnej, warto szukać takich, które są spójne z tonem marki. Co do samego rodzaju – możesz postawić na pojedyncze kwiaty, bukiety albo bardziej abstrakcyjne, artystyczne kompozycje. Wszystko zależy od efektu, jaki chcesz osiągnąć. Masz kilka inspiracji tutaj: https://andrzejstajer.pl/zdjecia-kwiatow

Ostatnia edycja:
Powrót