Suche pięty co robic?

Nawiazując do innego Twojego zapytania Jeśli suchość pięt jest spowodowana AZS warto zasięgnąć porady lekarza dermatologa lub pokusić sie o wizyte u podologa bądź kosmetologia informując o AZS aby uniknąć pogorszenia obecnego stanu ...
Jeśli suchość pięt dotyczy osoby bez AZS i jest długotrwała oraz nawracająca należałoby zgłosić sie do podologa na zabieg i na stałe włączyć zalecaną pielęgnację

Dziewczyny co możecie polecić na suche pięty i zrogowacenia?
dzień dobry :) ja bardzo przepraszam , że dopiero odpisuje :) kto wie... może już zdążyła Pani u mnie czy u kogoś innego być z tym problemem :) wizyta u kogoś takiego jak ja - podologa , polega oczywiście na "obróbce" skóry stóp za pomocą sterylnych i jednorazowych narzędzi oraz nałożeniu kosmetyku dobranego do rodzaju skóry... ale zanim co , albo w międzyczasie dochodzimy do różnych wniosków poprzez wywiad dlaczego ta skóra jest sucha... czy przez brak właściwej pielegnacji: brak kremowania, kremowanie , ale niewłaściwym preparatem , nadmierne ścieranie , jakieś choroby , zaburzenia hormonalne, brak odpowiedniego nawodnienia przez picie tylko np. kawy w ciągu dnia ... wiele różnych aspektów poruszamy by znaleźć przyczynę :) oczywiście efekt po zabiegu należałoby pielęgnować za pomocą odpowiedniego potem kremu... można go zakupić u podologa , albo też z polecania czy w aptece czy przez internet :) najlepiej nawilżająco działają kremy z mocznikiem 10 % :)

Powrót