Abażur do lampki przy łóżku

Cześć wszystkim, szukam abażuru do mojej lampki nocnej – potrzebuję czegoś delikatnego, żeby światło nie raziło podczas czytania wieczorem. Macie sprawdzone kolory, kształty albo materiały, które dobrze się sprawdzają przy łóżku?

Ja najbardziej lubię abażury w neutralnych barwach – krem, jasna szarość lub delikatne pastele. Ważne, żeby tkanina była lekka, lekko przezroczysta – daje przytulne, ciepłe światło, nie świeci prosto w oczy. Obecnie poluję właśnie na coś, co widziałam tutaj: https://www.werandacountry.pl/domy/urzadzamy-dom/abazury-do-lamp-stolowych – mają kilka fajnych modeli, np. marszczone bawełniane lub len z pikowaniem. Od razu ma się poczucie ciszy i relaksu w sypialni. Do tego klasyczna podstawa i mamy zgrany duet.

Ostatnia edycja:
Do czytania sprawdzą się jasne kolory, ale warto też zwrócić uwagę na źródło światła by nie razilo i miało odpowiedni kąt. Nie musi być szeroki. Tutaj może być węższy kąt.
Ważna sprawa to by światło 💡 nie drgało i nie mrugało. Przy chińskich żarówka h ledowych widać to np jak nagrasz je telefonem. To tak jak było kiedyś że świetlowkami.
Są firmy które produkują gotowe abazury. Gotówce kupisz w Eglo, Ikei, bywały też a Novidworskim, znajdziesz też na Pakamerze - tam są opcje robione indywidualne na zawiezienie lub przez artystów

Powrót