Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Prowadzę zakład fryzjerski i coraz więcej klientów dopytuje o możliwość płatności kartą. Zastanawiam się, czy wdrożenie terminala to konieczność, czy może wciąż lepiej trzymać się gotówki? Jakie są realne koszty dla małych firm usługowych?
W branży usługowej terminal płatniczy może znacząco poprawić wygodę klientów, a w konsekwencji zwiększyć ich lojalność i częstotliwość wizyt. Obecnie wiele osób unika noszenia gotówki, więc brak możliwości płatności kartą może prowadzić do utraty klientów. Program Polska Bezgotówkowa oferuje 12 miesięcy darmowego użytkowania terminala, co może być dobrym sposobem na sprawdzenie, czy terminal rzeczywiście przekłada się na wzrost przychodów. Po zakończeniu promocji można zdecydować, czy warto kontynuować umowę, czy zmienić dostawcę. Więcej informacji o dostępnych rozwiązaniach znajduje się tutaj: https://polskabezgotowkowa.pl/.
Ja myślę, że terminal płatniczy ucieszy Twoich klientów- coraz więcej osób nie nosi gotówki (lub nosi jej mniej), a Ty nie będziesz mieć problemu z wydawaniem reszty Ja mam terminal w sklepie Avon. Mam w tym samym banku, w którym mam konto formowe, więc pieniądze mam na koncie następnego dnia roboczego. Teraz mam aplikację w telefonie, a nie fizyczny terminal (musisz mieć telefon z NFC), dzięki czemu nie mam opłaty miesięcznej. Miałam opłatę ok 40zł miesięcznie jak miałam terminal fizyczny.