Wyspy kanaryjskie w lipcu

Drogie Panie,
Poszukuje poleceń dotyczących wakacji na wyspach Kanaryjskich- która wyspa na wypoczynek w lipcu ? a może mają Panie do polecenia konkretne hotele ?

Zdecydowanie polecam Teneryfę 🙂 piękna wyspa, spokojnie można ją zwiedzić nawet w kilka dni. Pogoda jest genialna również w późniejszych miesiącach roku. Do zwiedzenia wspaniały LoroPark i masa innych parków czy aquaparków. Polecam wybrać się również na wulkan Teide! Mogę polecić hotel Live Experience Orotava w Puerto De La Cruze. Położony praktycznie w centrum, ale jednak trochę na uboczu, z plażą po drugiej stronie ulicy i cudownymi widokami na morze i góry.

Zerknij sobie na ten blog:

Możesz sobie tutaj zerknąć na to jakie atrakcje mają poszczególne wyspy :)

Ostatnia edycja:
Ooo, temat wakacji na Kanaryjskich to coś, co przerabiałem niedawno, więc chętnie się podzielę! :D

Miałem dokładnie ten sam dylemat, którą wyspę wybrać na wypoczynek latem. Postawiłem na Fuerteventurę i absolutnie nie żałuję. Jeśli chcesz prawdziwego odpoczynku, ciszy, szerokich plaż, lazurowej wody to strzał w dziesiątkę. Wyspa jest mniej zatłoczona niż Teneryfa, a te plaże... po prostu bajka!
My zatrzymaliśmy się w hotelu bezpośrednio przy plaży. H10 Tindaya
Teneryfa też jest piękna i ma więcej atrakcji do zwiedzania, więc wszystko zależy od tego, czy chcesz więcej odpoczywać, czy aktywnie spędzać czas. ;)
Dla mnie wybór Fuerteventury był idealny, bo po prostu chciałem się wyciszyć i złapać trochę dystansu.
A Ty bardziej szukasz totalnego relaksu czy planujesz dużo zwiedzać? :)

Powrót